16 éves vagyok és most nőnek és nagyon fájnak a bölcsességfogaim

Posted by in Fogtündér válaszol


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: unrecognized character after (?< at offset 10 in /var/userdata/web/nicodental.com/website/blog/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 418

Kedves Fogtündér!

16 éves vagyok és most nőnek és nagyon fájnak a bölcsességfogaim. Azt hallottam, hogy ez természetes. Érdemes lenne orvoshoz mennem?

Judit

bolcsessegfog-fajasKedves Judit!

A bölcsességfogak növekedése gyakran fájdalommal jár. A fájdalmat csökkentheti megfelelő szájhigiéné biztosításával, helyi fertőtlenítéssel vagy fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszeres kezeléssel, esetleg antibiotikumos kezeléssel.

A növekedés során ez a fájdalmas szakasz megfelelő kezelés esetén néhány nap alatt lezajlik. Azonban ha a tünetek néhány havonta ismétlődnek, feltétlenül szükséges vizsgálatot kérni, ugyanis ilyenkor lehetséges, hogy a fognak nincs esélye előtörni, pl. mert rossz irányba nő. Fogászati illetve panoráma röntgennel az ilyen jellegű probléma tisztázható. Amennyiben a panaszai állandósulnak, illetve gyakran előtörnek, mindenképp szükséges fogorvoshoz mennie! Állapotfelmérés.