Mikor szükséges eltávolítani a bölcsességfogat?

Posted by in híreink


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: unrecognized character after (?< at offset 10 in /var/userdata/web/nicodental.com/website/blog/wp-includes/class-wp-block-parser.php on line 418

A bölcsességfogak a legtöbb esetben 18 és 25 éves kor között törnek elő, sok esetben fájdalmat és komplikációt okozva.

A fogsor legutolsó, nyolcadik és egyben a szájüreg valószínűleg legnagyobb foga az emberek közel 13%-ánál egyáltalán nem bújik elő vagy egyik-másik hiányzik.

A bölcsességfogak a többi fognál hajlamosabbak szuvasodásra, mivel nehezebben elérhetők a fogtisztításhoz és amennyiben nem a megfelelő irányban törnek elő, nem tökéletesen érintkeznek az előttük álló fogakkal. Ez utóbbi a fogak közt hézagot eredményez, amelyben könnyen megtelepedhetnek a baktériumok, ráadásul a fogsor többi elemét előrenyomhatják, amely az addig még rendezett fogazat képét is megbonthatja.

A bölcsességfog eltávolítása az utóbbi esetekben javasolt, vagy amennyiben a fog körül állandó gyulladás és fájdalom áll fenn. Bizonyos esetekben a bölcsességfog által kifejtett nyomás a szomszédos fog gyökerének felszívódását okozhatja, irritálhatja az arc nyálkahártyáját, esetleg tasakképződés alakulhat ki körülötte. A fog eltávolítása fogszabályozás esetében is ajánlott, még akkor is, ha nem kifejezetten a bölcsességfog okozza a torlódást.

http://www.nicodental.com/Bolcsessegfog-eltavolitas-szajsebeszet-mutet.html

Fogászat Budapest, Fogorvos Budapest, Esztétikai fogászat.